Herblax dengan Senna Bantu Lawas Pembuangan

Cantik betul tumbuhan ni. Namanya Senna sejenis herba yang bantu pergerakan usus kita.
Sejak dulu lagi orang dah gunakan Senna untuk lawaskan pembuangan. Bukan setakat lawas tau, ia bantu bersihkan usus dari kotoran yang berkumpul selama ni.

Mana boleh dapat tumbuhan ni?

Senang je. Dapatkan Herblax Shaklee sebab dalamnya dah ada Senna iaitu bahan utamanya. Ia mengandungi 9 herba semulajadi.

1. Senna Leaves yang meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut. Selain itu, ia mempercepatkan proses detoks dan kurangkan penyerapan lemak. Bestkan!

2. Buckhorn bark pula membantu melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberi kelembapan pada usus.

3. Licorice root membantu proses detoks

4. Fennel seed mengeluarkan toksin yang terkumpul disebabkan lebihan makanan dan pengambilan alkohol. Sesuai sangat bagi mereka yang ada masalah sembelit, perut kembung atau usus. 

5. Anise seeds meransang pengeluaran jus gasteik untuk membantu proses pencernaan.

6. Rhubard root adalah herba yang digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik.

7. Blue marva flower mengimbangkan tekstur kulit dan membantu proses detoks

8. Culver's root membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma 

Dan terakhir sekali.

9. Alfalfa leaves yang membantu membersihkan usus, darah dan hati.





Siapa Perlukan Herblax?

✔ Orang yang mempunyai masalah penghadaman
✔ Orang yang mudah kena cirit birit
✔ Orang yang mempunyai masalah sembelit
✔ Orang yang nak kempiskan perut
✔ Orang yang banyak angin di perut
✔ Orang yang nak detoks

Berapa Harga sebotol Herblax?

Sebotol herblax mengandungi 120 biji. Hanya RM55.65 sahaja.

Testimoni yang mengambil Herblax?






Bagaimana nak dapatkan Herblax?

Hubungi saya order dan mendapatkan konsultansi penuh
Shidah Abdullah Pengedar Sah Shaklee
(No. Ahli : 922949)
☎ 012-6240197
📲 http://shidahabdullah.wasap.my/
📮Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia atau
🏠 COD di sekitar kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas, Putrajaya

Read More

Pengalaman Keguguran dan Tindakan Yang Dibuat

Assalamualaikum.

Saya pernah tulis entry berkaitan keguguran. Tapi uniknya posting kali ini, saya nak kongsikan pengalaman saya sendiri keguguran anak kelima. Allah lebih sayangkan adik. Pregnant kali ni memang rasa lain. Instict ibu kot. Tapi tetap doa.

1. Kenali Tanda Awal

29hb Nov 2017 Bila saya ke tandas buang air. Saya perasan macam ada jalur merah lalu di air. Ish bleeding ke? Tapi sikit sangat. Tak ada pulak tanda di tempat lain. Ingat malam nak pergi la jumpa doktor scan baby. Hmm tapi malam tu tak pergi sebab tak ada tanda-tanda lain lagi.

2. Buat Pemeriksaan Doktor

30hb Nov 2017 Bangun macam biasa untuk buang air dalam pukul 3 pagi. Eh ada lagi darah tapi besar sikit saiznya. Kali ni nekad untuk pakai pad.



Dalam 8.30 pagi terus pergi checkup doktor. Dr cakap saiz baby kecil. Kalau ikut kiraan dah 8 minggu tp baby baru 6 minggu. Pesanan doktor banyakkan berehat. Saya diberi rehat 1 hari dari bekerja. Ada sesetengah ibu hamil akan dirujuk ke hospital.

3. Banyakkan Berehat 

1hb dan 2hb Dis 2017 Memandangkan hujung minggu cuti yang panjang, keluarga belah suami adakan family day. Memang saya hanya duduk berehat di dalam bilik. Kalau berkumpul, memang hanya duduk dan makan. Masa ni masih bleeding tapi tak banyak sangat. Tapi rasa sakit pinggang macam masa period pain.

Kata makcik, dia pun pernah hamil begitu. Memang berehat sahaja. Cik Ana juga bagi tips sentiasa letak kaki ke atas.


4. Rasa Contraction

3hb Dis 2017 terbangun dalam pukul 5.30 pagi di rumah. Masa ni dah terasa sakit. Contraction macam nak bersalin terasa. Tapi lebih mild. Terasa seperti sakit period pain. Saya tahu ni la masanya melepaskan baby keluar. Allah dah janji. Dalam keadaan berbaring saya dapat rasa 3 kali rasa contraction. 15 minit sekali.

Tak selesa nak baring risau darah banyak. Saya terus bangun nak ke toilet. Masa ni contraction masa berdiri. Bertahan di situ dan terus ke toilet. Masa di toilet rasa seketul keluar. Memang lega sangat.

5. Simpan Ketulan 

Alhamdulillah nampak yang keluar seperti satu ketulan daging yang complete dan bersama uri. Lega rasanya. Tapi saya ambil dan letakkan dalam balang kuih. Kami letakkan dalam plastik hitam.

6. Berjumpa Pakar 

Terus bersiap ke klinik untuk dapatkan referal letter ke hospital. Kami ke Ipoh Specialist dan berjumpa pakar untuk pemeriksaan. Kami tunjuk pada doktor ketulan yang disimpan. Alhamdulillah doktor kata sebahagian besar dah keluar tapi masih ada yang ada dalam rahim. Semua akan keluar bersama darah kotor nanti. Akan ambil masa 1 - 2 minggu untuk clear.

Bersyukur sangat tak perlu d&c iaitu prosedur mencuci rahim dan saya juga tidak perlu ditahan di wad.

7. Tanam Ketulan

Kami bersihkan dan tanam disekitar rumah. Ini bagi mengelakkan ada haiwan yang mengorek ia keluar.
Ustaz Dusuki pesan ...
 "...jika kita mengandung, anak itu gugur, walaupun kandungan tu baru seminggu atau sebulan, beri nama  kepada anak itu. 
Jika belum tahu dia lelaki atau perempuan, maka berilah mereka nama lelaki kerana dia akan ada di akhirat nanti. 
Dia tunggu untuk berkasih sayang dengan kita di syurga nanti. Jangan bersedih jika keguguran, kerana anak itu sedang menunggu kita. Buatlah amalan kebaikan di dunia dan semoga kelak bertemu dengannya di dalam syurga" 

8. Berpantang

Mertua saya kata, pantang keguguran lagi kena jaga dengan baik. Sebab lukanya berbeza. Saya tetap akan berpantang seperti bersalin normal (kecuali bertungku dan berurut)
a. Jaga makan. Bermulalah pengawalan makanan semula. Elak makanan gatal-gatal dan berangin.
b. Sentiasa berstokin bagi mengelakkan sejuk pada urat-urat.
c. Ambil suplemen bersalin supaya badan recover cepat. Muka tidak pucat dan sentiasa bertenaga
d. Sentiasa terus positif dan yakin Allah yang tetapkan segalanya. Jangan bersedih. Allah gantikan yang lebih baik. Insyaallah.

Sedih juga atas kehilangan. Bila terkenang bergenang juga air mata. 

Ibu kuat,
Shidah Abdullah
Read More

Doktor Sarankan Set Hamil dan Bersalin Shaklee

Pengalaman hamil dan bersalin setiap ibu memang berbeza. Ada sesetengah tidak mengalami sebarang masalah. Namun bagi yang bermasalah, dah jadi macam mimpi ngeri setiap kali akan melalui fasa ini.

Ikuti Pengalaman Dr Najihah Abdul Mutalib

Masalah Kehamilan dan Berpantang

1. Sembelit dan Buasir
Pengalaman yang paling ketara dan saya ingat sampai sekarang ialah sewaktu hamil saya mengalami sembelit yang teruk. Sampai menangis-nangis dalam tandas setiap kali nak membuang air besar. Kadang-kadang sampai berlaku pendarahan. Keadaan ini menyebabkan saya rasa takut nak membuang air besar yang menjadi penyebab kepada terjadinya buasir. Buasir ini menjadi semakin kritikal selepas saya melahirkan anak-anak kembar dan ianya berlarutan sehingga dalam tempoh berpantang dan selepasnya. 

2. Kejang Kaki
Satu lagi masalah saya ialah selalu berlaku 1kejang kaki (krem) terutamanya apabila kandungan menjengah usia 6 bulan ke atas. Malam-malam waktu tidur selalu sangat kena sampai menangis-nangis menahan sakit. Suami saya lah yang selalu menjadi mangsa untuk meredakan kesakitan saya sewaktu sedang nyenyak tidur.

3. Jangkitan dan Bernanah
Dulu sewaktu berpantang, selain masalah sembelit dan buasir saya juga pernah mengalami jahitan perineum saya terkena jangkitan dan bernanah. Ia berlaku sewaktu berpantang anak sulong dan sewaktu berpantang anak kembar peristwa ini berulang lagi bahkan ianya semakin parah kerana jahitan perineum saya terpaksa dibuka dan dijahit semula tanpa bius disebakan oleh jangkitan kuman pada kawasan tersebut. 

4. Sakit Kepala Teruk
Memang sangat mengerikan tapi terpaksa juga melaluinya dengan tenang sambal dalam hati berdoa agar ianya tidak berulang lagi pada kelahiran akan datang. Manakala ketika berpantang anak ke-4 yang dilahirkan secara pembedahan saya mengalami sakit kepala yang amat teruk sehingga hampir 3 minggu lamanya. Sakit pada tempat pembedahan juga terasa sehingga beberapa lama. Dalam waktu berpantang dulu terasa diri kurang cergas dan kurang bermaya.

Bertukar Jenama

Dr Najihah merupakan ibu kepada 6 orang anak berusia antara 5 bulan hingga 11 tahun termasuk sepasang kembar yang berusia 9 tahun. Sepanjang kehamilan dan berpantang keempat-empat anak ini beliau amalkan set hamil dan berpantang jenama lain (jenama yang sama untuk 3 kali kehamilan ini).

Pengalaman 4 kehamilan dan berpantang sebelum ini buat beliau mengambil keputusan untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee apabila saya disahkan hamil anak ke-5 dan lepas bersalin saya teruskan dengan Set Berpantang Shaklee. Penghujung 2011 adalah tahun beliau berkenalan dengan Shaklee.

Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee yang terdiri daripada:-
1. Vitalea
2. Vitamin C
3. B Complex
4. Ostematrix
5. ESP dan
6. Omega Guard

Hamil anak ke-5 yang sekarang berusia 3 tahun, masalah utama sewaktu hamil dulu seperti sembelit dan kejang kaki boleh dikatakan tidak berlaku langsung. Diri terasa cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan.

Dan peristiwa yang paling dirisaukan ketika berpantang iaitu jahitan perineum amat menakjubkan. Luka jahitan sembuh dengan cepat. Tiada rasa sakit dan berdenyut seperti berpantang anak-anak terdahulu dan yang bestnya, jahitannya sembuh dan kering dengan sendirinya tanpa sebarang jangkitan!

Teruskan Pengambilan
Atas sebab keyakinan itulah Dr. Najihah teruskan pengambilan Set Hamil & Berpantang Shaklee untuk anak ke-6 yang baru dilahirkan lebih 4 bulan lepas. Kali ini beliau bersalin secara pembedahan disebabkan kedudukan bayi yang songsang sejak awal kehamilan sehingga saat nak melahirkan.

Alhamdulillah, walaupun bersalin secara pembedahan, luka dan jahitan akibat pembedahan sembuh dengan cepat. Badan terasa sangat sihat dan cergas tidak seperti bersalin bedah.

Alhamdulillah..saya sangat bersyukur dapat kenal dengan vitamin Shaklee dan dengan izin Allah jua tempoh kehamilan dan berpantang saya untuk 2 orang anak yang terakhir ini sangat menyeronokkan. 

Saranan Dr Najihah kepada Ibu-ibu
Dan saya amat menyarankan kepada para ibu yang ingin hamil supaya menjadikan Set Kehamilan dan Berpantang Shaklee sebagai satu keperluan dalam senarai barangan Kehamilan dan Bersalin anda!


Dapatkan Set PreNatal (Kehamilan) dan PostNatal (Bersalin)

Hubungi saya terus.
Shidah Abdullah Pengedar Sah Shaklee
(No. Ahli : 922949)
☎ 012-6240197
📲 http://shidahabdullah.wasap.my/
📮Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia atau
🏠 COD di sekitar kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas, Putrajaya
Read More

5 Punca Diabetes Menyerang Rakyat Malaysia

Topik hari ni saya nak kongsikan yang saya fahami dari kelas kesihatan iaitu berkaitan Diabetes. Diabetes atau kencing manis adalah salah satu penyakit "silent killer".

Komplikasi Pesakit Kencing Manis

Pesakit Kencing manis atau Diabetes boleh  dapat komplikasi seperti berikut:-

1. Kerosakan buah pinggang,
2. Serangan jantung/strok
3. Masalah mata - rabun/buta
4. Masalah saraf - potensi lumpuh
5. Darah tinggi
6. Sex dysfunction
7. Kematian

Enam komplikasi sahaja dah buat kita rasa sesak nafas apatah lagi kematian.

Statistik Pesakit Diabetis

Pada 2015, negara kita dah mencecah 3.6 juta orang pesakit diabetes. Dinisbahkan 1 daripada 5 orang dewasa akan ada diabetes.

Anggaran pada tahun 2020 lebih tinggi, kita mungkin mencecah 4.5 juta orang yang ada diabetes.

Statistik yang menakutkan! Bila kita nak sedar?


Jenis-jenis Diabetes 

Diabetes berlaku apabila badan kita tak dapat mengawal kandungan gula dalam darah.

Tiga jenis diabetes iaitu
1. Type I
2. Type II
3. Gestational



1. Type I-badan tidak boleh menghasilkan insulin secara semulajadi
2. Type II- badan boleh hasilkan insulin tetapi tidak dapat berfungsi dengan baik
3. Gestational- semasa kehamilan

90% orang yang ada kencing manis biasanya type II. Asalnya mereka adalah normal. Disebabkan diet yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat. insulin tidak dapat berfungsi dengan baik.

Macam mana diabetes ni boleh berlaku?


Apabila kita makan, karbohidrat akan dicernakan menjadi glukosa. Glukosa seterusnya akan masuk ke salur darah untuk diagihkan kepada sel organ yang memerlukannya dan menjadi sumber tenaga kita


Hormon Insulin secara automatik akan dihasilkan oleh pankreas untuk membenarkan glukosa masuk ke dalam sel organ.

Ia berperanan macam gatekeeper atau kunci antara salur darah dan sel organ.

Apabila insulin membuka pintu, glukosa akan masuk ke dalam sel dan bekalkan tenaga untuk jalankan fungsi sel

Masalah berlaku disebabkan....



Diabetes/kencing manis terjadi apabila insulin tak dapat buka pintu antara sel organ dan salur darah.

Apabila banyak sangat gula disebabkan pemakanan tak seimbang kita, pankreas berkerja keras dan terpaksa menghasilkan lebih banyak insulin.

Lama-lama pankreas terbeban (oxidative stress). Berlaku keradangan pada pankreas. Kesannya pankreas tak boleh lagi hasilkan insulin.

Bila insulin kurang dihasilkan, kurang pintu ke sel dapat dibuka. Glukosa akhirnya berkumpul dalam darah

Glukosa akhirnya terkumpul dalam darah dan kandungan glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan kencing manis.

Faktor-faktor  diabetes

1. Diet tidak sihat
Pengambilan gula yang tinggi dan tidak terkawal membuatkan badan kita berkerja keras. Lebih-lebih lagi sekarang pengambilan makanan segera seperti mcdonald, dalam tin dan jajan. Semuanya mempunyai kandungan gula yang tinggi.

2. Obesiti
Obes selalu dikaitkan dengan kencing manis
Apabila kita obes, lemak akan stuck dekat dgn kunci insulin kita, glukosa tak dapat masuk dalam sel. Glukosa akhirnya berkumpul dalam darah dan menyebabkan Glukosa yang tinggi dalam darah menyebabkan diabetes

3. Stress
Stress atau tekanan juga merupakan faktor penyebab kepada diabetes. Walaupun kita jaga makan tapi kita tak amalkan gaya hidup sihat juga masalah. Apabila badan kita stress, badan akan menghasilkan hormon adrenaline yang menghasilkan lebih glukosa untuk convert jadi tenaga.

Contoh apabila kita kena kejar anjing, jantung akan berdenyut laju, badan berpeluh2, kita dalam keadaan sedia untuk berlari sebab badan dah hasilkan extra glukosa.

Tapi stress kita zaman moden ni, bukan disebabkan fizikal. Kita stress sebab mental, banyak guna otak di pejabat, jam balik kerja etc.
Jadi tenaga extra yg badan hasilkan masa hormon adrenalin dirembeskan tu ditukar menjadi glukosa.

Bila banyak glukosa dalam darah jadi apa? Jawab la ye...

4. Kurang bersenam
Apabila kita bersenam, sel-sel dalam badan kita membuat lebih banyak  reseptor insulin yang terapung dan melekat pada bahagian luar sel-sel  otot dan organ-organ lain.

Ini menjadikan badan kita lebih mampu  untuk menggunakan insulin, dan kita menjadi kurang rintangan insulin.

Apabila kita berhenti  bersenam secara tetap, bilangan reseptor insulin pada permukaan  sel-sel kita jadi sedikit dan kurang dari masa ke masa.

Apabila bilangan  reseptor insulin menurun, insulin tidak boleh buka banyak pintu, dan  jadi kurang glukosa boleh masuk ke dalam sel-sel.

Glukosa berkumpul dalam salur darah

Lepas tu jadi apa?

Sebab tu perasan tak kalau orang yang sportive bila dah tak aktif bersukan, badan dia mesti naik berat

5. Penggunaan ubat ubatan steroid
Ubah chemical reaction dalam badan. Ia menyebabkan insulin tak dapat berfungsi dgn baik. Kalau badan tak dapat hasilkan insulin, kita kena cucuk insulin sendiri sepanjang hayat kita.

So sebenarnya faktor-faktor kat atas ni kita boleh control kan?

1. Tukar gaya hidup yang sihat. Diet yang sihat sangat penting. Kita kena amalkan diet yang sihat, cara hidup sihat, kurangkan stress dalam hidup kita dan kerap bersenam.

2. Baiki fungsi badan yang rosak dengan follow up doctor dan supplement. Jangan mengelak atau mengelat follow up dengan doktor walaupun dah ambil supplement.

Bagaimana Vivix membantu pesakit diabetes?

Dalam satu kajian INI berkaitan bagaimana resveratrol dalam Vivix berfungsi bagi pesakit diabetes.

1. Memperbaiki keseimbangan glukosa dalam darah.
Vivix menyebabkan sistem badan menjadi lebih baik dan berfungsi dengan yang betul seperti yang sepatutnya badan kita patut buat.

2. Kurangkan rintangan insulin.
Vivix membantu membetulkan fungsi kunci dan mangga tadi supaya glukosa boleh masuk dalam sel dan tak terkumpul di salur darah sahaja

3. Melindungi pankreas. 
Kita nak menyuburkan semula pankreas yang dah rosak dan terbeban tadi, supaya boleh berfungsi semula dengan baik. Kita tak nak cucuk insulin tiruan. Kita nak hasilkan sendiri insulin oleh pankreas kita. Vivix akan kurangkan keradangan di pankreas dan memelihara sel di pankreas supaya insulin akan meningkat ke paras normal semula.

4. Membaiki rembesan insulin. 
Apabila sel pankreas dah normal, insulin akan dihasilkan secara normal oleh badan kita.

5. Memperbaiki keseimbangan metabolisme dan fungsi tubuh
Jika buat checkup "fasting sugar" pun gula turun. Cek hbA1c pun akan turun.

Cara Pengambilan Vivix

1 sudu selepas sarapan sebab Vivix akan turunkan gula dengan laju.

Bagi yang mengambil insulin, jarakkan dalam tempoh 2 jam ye.

Apa kata mereka yang menghidap diabetes?




Moga entri ni buat kita lebih memahami tentang diabetes. Untuk diri kita sendiri dan bagaimana kita dapat membantu mereka yang menghidapi masalah kencing manis atau diabetes ini.

3 tips mudah yang sentiasa kena ingat
1. Pemakanan sihat
2. Bersenam
3. Ambil supplemen tambahan

Bagaimana nak dapatkan Vivix?

Hubungi saya terus.
Shidah Abdullah Pengedar Sah Shaklee
(No. Ahli : 922949)
☎ 012-6240197
📲 http://shidahabdullah.wasap.my/
📮Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia atau
🏠 COD di sekitar kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas, Putrajaya
Read More

Kebaikan Vitamin C dan E Bantu Kekalkan Kesihatan Kulit dan Flawless

Assalamualaikum semua

Sekarang dah trend semua nak putih berseri-seri. So hari ini saya nak kongsikan pasal 2 vitamin penting nak cantik iaitu Vitamin E dan Vitamin C. 

8 Manfaat Vitamin C



🍊 Meransang pembentukan Kolagen.
Kolagen membentuk sebahagian asas otot, tisu, rangka dan tulang rawan. Kolagen akan menghalang otot menjadi lembik dan melambatkan kedutan.

🍊 Memperbaiki simptom-simptom pendarahan.
Gusi berdarah terutama bila menggosok gigi dan lebam di kulit berpunca dari kekurangan vitamin C. Bukan tu sahaja, masalah seperti kecederaan lambat baik, kulit kering, ruam dan kulit kasar juga dapat dipulihkan dengan oe

🍊 Membantu membina sel darah
Sel darah merah yang sihat yang membantu penyerapan zat besi yang lebih baik. Manakala sel darah putih yang menentang bakteria dan kuman. 

🍊 Mempertingkatkan dan meningkatkan sistem imun
Dari segi ketahanan dari alergi hidung, kulit dan asthma. 

🍊 Memerangi kanser
Vitamin C merupakan sumber anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan interferon semulajadi dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh badan secara berkesan.

🍊 Mencantikkan kulit
Pengambilan Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen  adalah penyebab utama Jeragat

🍊 Memperbaiki insomnia dan stres
Bagi yang mempunyai gangguan tidur dan masalah tekanan dan berkaitan mental seperti keresahan, vitamin C dapat memberi kelegaan dan membantu kawalan emosi.

🍊 Mengekalkan kolesterol sihat
Vitamin C dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah. Selain itu, mengekalkan kapilari darah yang sihat. 



Topup dengan Vitamin E untuk pemulihan
Kalau kita tengok kebaikan Vitamin C, kesemuanya membekalkan kebaikan kepada sel-sel badan. Vitamin E pulak bertindak lebih kepada pemulihan dan penghalang terbaik badan.


Fungsi Vitamin E


🌾Melindungi jantung 
Dengan pengambilan harian 800IU dapat melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid.

🌾Meningkatkan kolestrol HDL 
Pengambilan vitamin E dapat membantu mengurangkan tekanan darah.

🌾Menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri dan menghalang anemia.

🌾Mempertingkatkan kemampuan reproduktif terutaman meningkatkan kiraan sperma lelaki

🌾Anti-penuaan 
Setiap  kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan dan mengurangkan kedutan, garisan halur, parut, jerawat dan bintik-bintik penuaan.

🌾Membantu memulihkan tekstur kulit, ton muka, dada dan otot.

🌾Anti-oksidan 
Pengambilan lebih 1200Iu sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.

🌾Memperbaiki masalah oksidasi seperi katarak dan masalah penglihatan

🌾Meningkatkan kelastarian tenaga terutama kelasterian seksual dan membekalkan oksigen lebih baik

🌾Memperbaiki arthritis dengan meningkatkan keanjalan saluran darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

🌾Menghalang keguguran
Ia merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran

🌾Memperbaiki parut, bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Jom tengok apa kata yang dah mencuba!

TESTIMONI PENGGUNA SET KULIT





CIPTA TESTIMONI ANDA SENDIRI
Untuk order... Boleh klik button kat bawah..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=940fc9d61a6bff3bf77cd4ae012f40b8


Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi


  
Read More

Resepi Ikan Siakap Stim

Assalamualaikum

Entri kali ni nak kongsikan resepi yang simple iaitu Ikan Siakap Masak Stim. Menu ni dibuat untuk support yang sedang berdiet. Protein kena cukup juga. Minggu ni En bos saya sedang tukar menu dietnya dari ayam ke ikan. Inilah hasilnya


Bahan-bahannya :-

1 ekor ikan siakap
1/2 biji bawang
4 ulas bawang putih
1 inci halia
5 biji cili padi
1 batang serai
1/2 biji lemon untuk perahan
Sedikit garam
Air


Cara-cara membuatnya:

1. Ikan dibasuh bersih dan dikelar supaya bahan-bahan diserap ketika dikukus. Letakkan ikan di dalan bekas yang akan digunakan semasa mengukus.
2. Sapukan garam pada ikan.
3. Hiris semua bahan-bahan lain


4. Taburkan bawang, bawang putih, halia, cili padi dan serai di dalam dan di atas ikan.
5. Perahkan air lemon ke atas ikan
6. Tambahkan sedikit air untuk mendapatkan kuah untuk dihirup-hirup nanti.

Saya gunakan aluminium foil untuk elakkan ikan melekat pada bekas. Kebetulan kukus saya kecil, kena ikan dalam loyang bulat. Kukus dalam tempoh 20 - 30 minit.


Rasanya memang sedap. Walaupun resepi simple tapi ini dah kali kedua buat dalam 1 hari. Hehe selamat mencuba.

Dari saya,
Chef Shidah Abdullah
Read More

Terbaru! Set Shaklee Baby Sesuai Untuk Semua Kulit Bayi

Assalamualaikum

Semangat nak tulis entri pasal ShakleeBaby. Kelmarin berjaya juga dapatkan LIMITED EDITION Shaklee Baby Set ni. Dah beberapa kali cuba beli secara online tapi asyik tak berjaya. Sambil selesaikan pinangan customer yang repeat set darah tinggi, kita selit juga set ni.

Limited Edition Shaklee Baby

Niat nak simpan untuk baby ke 5 risau nanti tak ada. Nampaknya tak ada harapan nak simpan. Kakak Alya semangat sangat dapat set baru. Kita raikan kakak Alya ye. Tengok semangatnya dia bawa.

Cik kenit ni nak bawak sendiri... 30 saat pas balik dekat ibu.. Lepas tu 30 saat lagi dia amik balik nak bawak sendiri... lepas tu lenguh balik pas balik... dekat 10x la bawak berganti--ganti.. sampai la ke escalator nak ke parking.

On the way balik.. semerbak dalam kereta.. waduh2... kena berhenti dekat stesyen minyak.. mandikan terus dengan baby gentle wash.. letak 1 titik dalam baldi air.. eh kebetulan ada baldi dekat situ.. bau dia wangi dan soft je.. Tak ada bau pewangi tambahan yang menyengat hidung.

Set Shaklee Baby 👶

Dalam setiap set ada mandian, losyen dan massage oil. Kredibiliti Shaklee  dalam menghasilkan setiap produk memang sangat dijaga rapi dan "Beyond Organic". Produk shaklee baby ni paling dijaga rapi dan diuji oleh pakar kanak-kanak.

1. Gentle Wash



Sabun mandian yang lemat dan buat mandian bayi lebih seronok. Memang dah diuji untuk kulit bayi yang sensitif dan tidak memedihkan mata. Mengandungj 3 bahan utama iaitu:
🍃 Lavender yang menenangkan sistem saraf bayi secara semulajadi dan membantu bayi tidur lebih lena selepas mandi
🍃Chamomile yang tinggi antioksidan membantu menenangkan dan melindungi kulit bayi dari rengsaan.
🍃Aloe vera yang kaya dengan vitamin E secara semulajadi menbantu menenangkan kulit bayi yang kering dan sensitif.

2. Massage oil


Mengurut bayi selepas mandi memberi ketenangan pada saraf bayi. Minyak urutan dengan campuran organik ini sangat lembut untuk digunakan bila-bila masa. Sesuai sebagai lembapan selepas mandian. 

Ia mengandungi lavender, chamomile dan
🍃Minyak biji bunga matahari yang mengandungi asid lemak dan vitamin E untuk kekalkan kelembapan terutama bagi yang mengalami masalah kulit kering, dehidrasi dan sensitif

3. Soothing lotion


Untuk jadikan kulit bayi kekal gebu, sapukan losyen di seluruh badan, di jari jemari yang halus. Ia mengandungi chamomile, lavender, minyak biji bunga matahari, minyak rosemary dan;-
🍃minyak vanila yang kaya vitamin E dan antioksidan untuk melindungi kulit dari rengsaan
🍃Shea butter yang memberikan vitamin semulajadi dan asid lemak bagi melindungi lapisan luar kulit bayi
🍃minyak biji jojoba dapat meningkatkan kelembapan tanpa rasa melekit pada kulit.

Untuk Siapa Set Shaklee Baby

Memang sesuai untuk semua terutama anak-anak yang mengalami masalah kulit sensitif, eczema, alergik atau kulit kering.

Bukan itu sahaja, untuk anak-anak yang suka tantrum ia dapat membantu memberikan mood happy dengan belaian kasih ibu.

Istimewa dalam Set Shaklee Baby

Setiap belian dapat tuala mandi yang sangat berkualiti dan memang cantik sangat. Besar pulak tu. Tengok boleh selimutkan kakak Alya dan Kak Chik sekali. Tengok budak berdua ni. Bukan main happy lagi. 


Memang sesuai dijadikan hadiah untuk majlis babyshower, hadiah kawan-kawan yang baru melahirkan anak. Complete set tau! Berbaloi!



Mesti semangat nak cubakan. Hubungi saya terus 012-6240197

Shidah Abdullah
Pengedar Sah Shaklee (No. Ahli : 922949) 
📨Kawasan Nilai, Sepang, KLIA, Kota Warisan, Kota Seri Emas 
☏ No telefon 012-6240197 

#shidahstories
Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...